Villkor

Våra uppgifter

Swedish Nutra AB
Lodgatan 19
211 24 Malmö
Sweden
Org. nr. 559133-7273
Contact: support@swedishcollagen.com
+46 40 787 01

 

Allmänt

Dessa villkor gäller när du som konsument gör en beställning via www.swedishcollagen.se och därtill tillhörande sidor. Avtalet ingås mellan köparen och Swedish Nutra AB (som "Swedish Collagen", "webbplatsen", "oss" eller "vi"), organisations nr: SE559133-727301. Utförliga kontaktuppgifter och övrig information om Swedish Nutra AB framgår på webbplatsen. Villkoren är enbart tillämpliga för kund som är konsument och gör beställning via webbplatsen.

Köparen vara minst 18 år fyllda, vara myndig och ha rätt att ingå avtal för att göra beställningar hos Swedish Collagen. Hädanefter benämns köparen som "du", "dig" eller "kunden".

 

Priser

Priserna är angivna i svenska kronor för respektive produkt och moms är inkluderad. Vi förbehåller oss rätten till korrigering av prisuppgifter, dokument, grafik, texter med mera som skrivits felaktigt på vår hemsida, i kataloger, på produkter eller i andra förekommande media. Vi reserverar oss även mot prisjusteringar på grund av exempelvis förändrade priser från våra leverantörer, lagerförändringar och eventuella tekniska fel i webbshopen, browser eller server.

 

Betalning

På webbplatsen kan du kontrollera din beställning och korrigera eventuella fel innan du köper en produkt. Ta dig tid att läsa och kontrollera din beställning på varje sida i beställningsprocessen. Det är kunden som ansvarar för att korrekta uppgifter lämnas vid ordertillfället. Köp av produkter får endast betalas med de betalningsmetoder som vi gör tillgängliga via sajten. 

 

Fraktkostnad

Fraktkostnad syns på hemsidan och klargörs tydligare vid betalningstillfället.

 

Leveranstid

Beräknad leveranstid från din beställning tills dess att du har varan är normalt 1-5 vardagar. Vid hög orderingång kan dock leveranstiden vara något längre. Vi skickar inte beställningar på erkända svenska helgdagar. Har du inte mottagit din order efter sju arbetsdagar ber vi dig kontakta oss via support@swedishcollagen.com

Efter genomförd beställning skickas en orderbekräftelse till angiven e-postadress.

 

Avbeställning och ändring av order

Du kan kostnadsfritt ändra eller avboka din beställning fram tills dess att packning av din order påbörjats. För avbeställning eller ändring ber vi dig att kontakta kundtjänst via support@swedishcollagen.com.

 

Outlöst paket, ej uthämtat paket

För försändelse som ej lösts ut utan gått i retur förbehåller vi oss rätten att debitera kund för kostnader gällande frakt, returfrakt, expeditionsavgift samt emballage. För närvarande motsvarar denna kostnad 249kr, eller motsvarande i annan valuta med en felmarginal av 20% beroende på dagens valutakurs. Avgiften dras av från återbetalningen.

 

Returer

På grund av hygieniska skäl erbjuder vi inte returer. Vi ber dig därför att överväga ditt köp innan du köper våra produkter för att undvika slösaktig konsumtion. 

  

Reklamation

Vi garanterar att varje försändelse undersöks innan den levereras ut till dig som kund. Skulle varan trots detta ändå vara trasig eller felaktig när den anländer har du som konsument rätt att reklamera ett fel till oss oavsett om det är dolt eller synligt. Fel på artikeln, felleverans eller transportskada skall artikeln reklameras inom skälig tid från det att felet upptäcktes till vår kundtjänst.

Vill du göra en reklamation kontaktar du Swedish Collagens kundtjänst support@swedishcollagen.com och anger skäl, varpå vi skickar dig en retursedel som du kan använda för att återsända varan.

Varorna skall återsändas i originalförpackningar samt vara väl förpackade i av posten godkänt ytteremballage (exempelvis wellpapp). Eventuella transportskador på grund av bristfällig emballering i returen debiteras dig som kund. Vi kontrollerar insända varor enligt din felbeskrivning, därför är det viktigt att felbeskrivningen är så utförlig som möjligt.

Vi ersätter dig hela beloppet du betalat, inklusive returfrakt, vid godkänd reklamation. Skulle varan efter kontroll visa sig vara felfri debiteras du som kund fraktkostnaden. Återbetalning vid godkänd reklamation sker inom 30 dagar från det att du som kund skickat meddelande om retur och att vi mottagit din retur och godkänt den. Om inte annat är överenskommet kommer kreditering på grund av fel eller reklamation göras på samma betalsätt som uppgavs när du lade din order.

 

Ångerrätt

Som konsument har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dagen du får din första beställning. Om du nyttjar ångerrätten måste varan returneras till oss inom 14 dagar från den dag du meddelat ångerrätten till oss. Returadressen är följande:

Swedish Nutra AB
Lodgatan 19
211 24 Malmö
Sweden

För att ångerrätten ska kunna genomföras måste varan returneras till oss i samma skick som du tog emot den. Du kan endast utnyttja ångerrätten om produkterna är orörda och har obruten förpackning. Produkten måste returneras i produktens originalförpackning. Om produkten ej är komplett vid retur förbehåller vi oss rätten att göra ett prisavdrag. Notera att om varan minskat i värde till följd av att du hanterat den i större utsträckning än vad som varit nödvändigt, till exempel för att undersöka varan, kan du bli ersättningsskyldig för sådan värdeminskning med upp till 100% av varans värde. Om inte annat överenskommits täcker du de direkta kostnaderna för att returnera varan. Varor som returneras mot postförskott kommer ej att lösas ut.

Återbetalningen sker med samma betalningsmedel som du använde för den ursprungliga transaktionen. Vi har rätt att hålla inne återbetalningen tills vi har mottagit varorna som skickas tillbaka. Återbetalning görs ej för fraktkostnader.

Du anmäler att du vill utnyttja ångerrätten via e-post, senast 14 dagar efter dagen du mottagit beställningen. E-postadressen är: support@swedishcollagen.com. Alternativt kan du fylla i och skicka in konsumentverkets standardformulär.

 

Återbetalning

Återbetalning sker inom 30 dagar från att vi mottagit meddelande om önskad retur eller reklamation. Konsumenten kan dock få vänta tills dess att varan har kommit i retur till oss. Återbetalning sker på samma sätt som den ursprungliga betalningen om inget annat uttryckligen avtalats.

 

Övrigt

Sedvanlig kreditprövning görs och vi förbehåller oss rätten att neka ordrar. Alla former av bedrägeriförsök polisanmäls.

 

Integritetspolicy

Webbplatsens integritetspolicy beskriver hur vi samlar in, använder och hanterar dina personuppgifter när du besöker eller gör ett köp från webbplatsen.

Vi värnar om din personliga integritet och dina personuppgifter är behandlade i enlighet med dataskyddsförordningen ("GDPR") om du är bosatt i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet ("EES"). Läs vår fullständiga integritetspolicy här.

Genom att acceptera våra köpvillkor förbinder du dig att följa dessa och bekräftar även att du har tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av dessa. Om du bryter mot köpvillkoren riskerar du att stängas av som kund.

  

Information och produkter och tjänster

Som kund får du utskick med information om våra produkter och tjänster. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till mottagandet av nyhetsbrev, sms, kampanjer och erbjudanden genom att kontakta kundservice eller använda den avanmälningslänk som finns i utskicken.

 

Ändringar och tillägg

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera, ändra eller ersätta någon del av dessa användarvillkor genom att publicera uppdateringar och ändringar på vår webbplats. Det är ditt ansvar att regelbundet kontrollera ändringar på vår webbplats. Din fortsatta användning av webbplatsen efter publicering av eventuella ändringar i dessa användarvillkor utgör ett godkännande av dessa ändringar.

 

Tvister

Dessa villkor ska tolkas och tillämpas i enighet med svensk lagstiftning. Tvister kopplat till de här villkoren ska avgöras i den svenska domstolen.

 

Frågor

Frågor om villkor ska skickas till oss på support@swedishcollagen.com.