FAQ

Vad är skillnaden mellan Collagen Deluxe och Repair?
Deluxe innehåller 12 500 mg hydrolyserat, marint kollagen medan Repair innehåller 10 000 mg. I övrigt har de exakt samma ingredienser och ingredienshalter.

Ger Vegan samma effekt som Deluxe och Repair?
Kollagen innehåller 19 aminosyror, varav några är särskilt avgörande. Collagen Vegan innehåller ett högt koncentrat av just dessa aminosyror, som i Vegan är 100% växtbaserade. I övrigt innehåller Vegan samma vitaminer och mineraler som Deluxe och Repair, som till exempel en hög mängd D-Biotin, vitamin C, B12 och D3 samt zink, msm och hyaluronsyra. Totalt 21 aktiva ingredienser samverkar för att boosta kollagennivåerna i kroppen.

Hur ofta ska jag ta det för bäst effekt?
Vi rekommenderar en daglig dos på 25 ml, där följsamheten (dagligt intag över tid) är avgörande för maximal effekt. Det finns även andra livsstilsfaktorer som påverkar hudens, hårets och naglarnas välmående så som rökning, kost och UVA/UVB-strålning. Med en daglig dos kollagen, välbalanserad näringsrik kost, högt solskydd och genom att undvika rökning, får du absolut bästa effekt.

När ser jag resultat?
När resultat börjar synas är högst individuellt eftersom faktorer som ålder, livsstil och hur du tar hand om huden i övrigt också spelar in. Men generellt brukar resultat vid dagligt intag synas efter åtta veckor.

Var kommer ert kollagen ifrån?
Våra produkter Collagen Deluxe och Collagen Repair innehåller marint kollagen från fjället på fiskar. Kollagenet är hydrolyserat till peptider med en molekylvikt på Da 2000. Hydrolysprocessen gör kollagenet helt lukt- och smakfritt.

Smakar det fisk?
Nej, kollagenet i våra produkter är hydrolyserat, vilket tar bort all lukt och smak. Istället har Collagen Repair, Deluxe och Vegan en naturlig smak av vilda bär, som vi adderat efter hydrolysprocessen. Collagen Pure är smakfritt.

Hur länge varar en flaska?
En flaska med 500 ml räcker i 20 dagar, vid ett rekommenderat dagligt intag på 25 ml. Oöppnade flaskor håller i två år om de förvaras svalt och utom solljus. Öppnad flaska förvaras i kylskåp och bör användas inom 2 månader.
 

Vad är kollagen?
Kollagen är ett kroppseget protein som utgör den största delen av kroppens strukturella uppbyggnad och är en av byggstenarna i bland annat hud, muskler, ligament, senor, hår och naglar. Med åldern minskar kroppens produktion av kollagen, vilket gör att huden förlorar sin spänst och volym, att håret blir tunnare och att naglarna blir skörare. Genom att regelbundet inta kollagen boostar du kroppens nivåer och kan på så sätt bromsa hudens åldrande.

Vilken tid på dygnet är det bäst att ta Swedish Collagen?
Du kan ta våra kollagentillskott vid den tidpunkt som passar dig bäst. Våra produkter har utvecklats för att enkelt integreras i din rutin. Just därför tas kollagenet upp av kroppen på ett optimalt sätt oavsett om det tas på morgonen eller på kvällen, i samband med mat eller på fastande mage. Det viktiga är att det tas dagligen.

Våra flytande produkter innehåller vitamin B, en värdefull energikälla. För personer som är mer känsliga för denna dos energi på grund av vitamin B, rekommenderar vi att de tar det på morgonen och inte på kvällen.

Kan jag få för mycket kollagen?
Ja, men det ska rätt mycket till. 25 ml/dag av Collagen Deluxe (12 500 mg) ger dig en generös men säker mängd kollagen.

Hjälper kollagen mot torr hud?
Kollagen ger en slätare och mindre torr hud. Detta beror på att kollagenpeptiderna aktiverar hudens fibroblastceller till att producera hyaluronsyra, som binder fukt i huden. Våra produkter innehåller dessutom extra hyaluronsyra som boostar effekten ytterligare, samt vitaminer och mineraler som stimulerar huden att producera mer kollagen.

Hur kan kollagen även påverka hår och naglar?
Kollagen är ett kroppseget protein som utgör den största delen av kroppens strukturella uppbyggnad och är en av byggstenarna i bland annat hud, hår och naglar. Med åldern minskar kroppens produktion av kollagen, vilket gör att inte bara huden utan även håret förlorar sin spänst och blir tunnare.

Kollagennivåerna påverkar även naglarna, som vid sänkta kollagennivåerna blir skörare. Genom att regelbundet inta kollagen boostar du kroppens kollagennivåer och kan på så sätt behålla spänsten inte bara i huden utan även vad gäller hår och naglar.

Vad innebär det att kollagenet är hydrolyserat?
I hydrolysprocessen bryts kollagenet ner till små, små kollagenpeptider som är lättare för kroppen att ta upp. Processen gör även kollagenet smak- och luktfritt.